Didaktische, steile tuin van 30 aar aangelegd in de loop der jaren, vijver met waterval, rotstuin, kleine kollektie hostas en euchères in aangroei. Als oud leerkracht zal Hervé U verschillende fruitboom varieteiten in espalier doen ontdekken. Verschillende struiken en bomen (tulpenboom, liquidamber, japanse esdorens, …) vullen de verschillende groene en met kruiden gevulde plantsoenen. De ontdekking nodigt tot wandelen uit, de patio omringd door heggen met charmes zal het bezoek afsluiten met het gefluister van een fontein met twee catalpas.

Vanuit Luik de E25 nemen en de uitrit Sprimont inslaan en richting THEUX aanhouden, dan richting LA REID nemen. In het centrum van het dorp links en aan de kerk parkeren. Na een wandeling van 300m richting uitgang van het dorp via Rue du Chenal (2e links) en dan over de Chemin du Hectay (1ste links).

Tuin van het platteland van 30 aar ontworpen sinds 25 jaar in voortdurende ontwikkeling en ingedeeld in:

- siertuin met beplantingen op hellingen met meestal rhododendrons gemengd met hortentias.

-Houten terrassen naar het zuiden gericht beschaduwd met catalpas.

-Boomgaard bezet met appel- en kersbomen.

-Groentetuin met tomatenserres.

Vanuit Luik, snelweg E25 richting Luxemburg, uitrit AYWAILLE, richting Comblain. Tweede straat links (richting Croix de Septroux). Over 2 km bij aankomst in Septroux, aan een Y kruising met een landweg, tussen twee straten, ligt « rue des Chèvrefeuilles ».

Bij droog weer, in de wei aan de landweg tegenover het tweede huis links parkeren. Bij nat weer, in de straat parkeren.

 

Landschappelijk park dat een 18e eeuws herenhuis omringt, georganiseerd voor de harmonie van kleuren en vormen. Aanwezigheid van buitengewone boomsoorten waarvan 6 eeuwenoude kastanjebomen. Bijenhuis, oude rozentuin, talrijke vaste planten. Uitzonderlijk uitzicht over de oude boomgaarden en de stad Hoei.


Vanuit het centrum van Hoei, de avenue des Ardennes, richting Hamoir N66 volgen. De avenue du Condroz oprijden. Na de verkeerslichten aan de « voet van de Muur », de rue du Long Thier oprijden over 1KM, en dan rechts inslaan naar « La Sarte ».

Gelegen op het plateau van Herve, bloot gesteld aan wind en kou, op een terrein met vuursteen en klei, nam de tuin van 1ha de plaats in van een oude perenboomgaard.
Totaal ongedwongen, en met bogen getekend als een vrouwen beeld, werd het ontworpen in fasen, zonder tuinarchitect.Gemengde borders met vaste planten openen op mooie perspectieven. 
Door openingen en vergezichten, nodigt hij u uit om te wandelen en de grote verscheidenheid aan narcissen,Rhododendron, Azalea, rozen,Hydrangea, Acer, Salix, Viburnum, Cornus (waarvan 1‘Florida’) en Helleborus te ontdekken.

Autoweg E40, uitrit 37.Richting Herve nemen. Onder de autoweg door op de N3. Na 800m, links inslaan na de Cirtroën garage, in de rue Sonkeu. Aan de Ravelbrug de rechtse aftakking van de « Y » nemen. Dit is een straat zonder uitgang.

Tot in het begin van de jaren ’90 was onze tuin een familietuin. Deze werd geleidelijk verandert tot een tuin van vaste planten, met voorkeur aan de biodiversiteit. Natuurtuin van 11 aar met vijver, stapelmuren, kleine groentetuin, geheime hoek voor onze kleinkinderen en dit alles omringd met diverse rozen, geraniums, hydrangeas, struiken, opgebonden bomen, etc … Om de tuin echt te ontdekken moet je de tijd nemen, stap voor stap. U zult misschien elfjes ontmoeten.

http://lejardindupartage.eklablog.com/

Komende van Luik, N617 langs de linkeroever van de Maas. Amay doorkruisen. Aan de verkeerslichten van Ampsin, naar rechts. Berg op en dan de derde straat naar rechts ( rue Nouroûte). Daarna de pijlen volgen.

Winterse sfeer in de ”Jardin de Grihanster”.

Een tuin kan in de winter mooi zijn : het was een schilderij, het wordt een tekening. Sterke strukturen, vaste planten, bomen (berken), gekleurde struiken (kornoeljes), bessen en grassen sieren de tuin tot in Februari. Deze korte winterse dagen zullen opgefleurd worden met feestelijke versieringen.

De N61 Luik-Verviers. Te Nessonvaux, aan de apotheek, indraaien richting Olne. Aan het einde van Nessonvaux, rechts richting Soiron. Na 1,1km, rechts inslaan, Route de Grihanster en na 1,1km komt men in de Rue de Grihanster.

Informatie : op www.fetedesplantesenpaysdeliege.be

Vanuit Luik over de N63 (Luik-Marche) op 200 m na het amerikaans kerkhof, aan het rond punt, 3e uitrit naar Rotheux. Daarna, 2e straat rechts rue des 2 Eglises. Na de kerk, rechts, rue Maflot en richtingspijlen volgen.

  

Een landschapstuin van 1,4 ha  op een helling en langs een bos. De ruimte is ingedeeld met grote perken met bloemen, rozen, een biogroetetuin, boomgaard, bekken, en een hertenpark.

Autoweg E25, uitrit 46 Aywaille. Aan de verkeerslichten in het centrum van Aywaille, richting Bastogne. Na 5 km, aan de torentjes van de achteringang van het kasteel van Harzé, links richting Pavillonchamps volgen. Tot op hoogte van n°45 en dan links inslaan. Verder, de wegwijzers volgen.

Tuin van 3000m² gelegen in de Duitstalige gemeenschap.

De tuin werd 20 jaar geleden aangelegd door de gepassioneerde eigenaars. In de loop der jaren is het uitgebreid, verfraaid en verrijkt met vele "favorieten". Hagen omringen diverse bomen en struiken. Buxusbollen, kleurrijke vaste plantenbedden, een vijver en een kleine moestuin met kas zullen de bezoekers verrukken.

Snelweg E42, afslag 13 op N659 Amel- Recht, richting Amel. Na 300m het dorp Born, het tweede huis rechts.

Gelegen in het hartje van Haspengauw, een tuin van gepassioneerde, ontworpen met 4 handen. Een romantische tuin en een groentetuin van 13 aar. Er staan een groot aantal oude en moderne rozen met talrijke vaste planten, het hele jaar lang kleurrijke en geurige bomen en struiken. Voor de eigenaars is het openen van hun tuin de gelegenheid voor mooie ontmoetingen.

Autoweg E40 Luik-Brussel, uitrit 30 Crisnée, N14 richting Donceel. Wegwijzers volgen. Openbaar vervoer : Bus 83.

Sier- en verzamelaarstuin van 12 aar met meer dan 120 boomsoorten, loofstruiken et dwerg coniferen. Rozestruiken en zeldzame vaste planten zijn verspreid over de bloemperken. Talrijke clematieten. Veel aandacht werd geschonken aan de vormen en het gebladerte.

Autosnelweg E42 Verviers-Prüm, uitrit 7 op N657 naar Verviers-Heusy . Na 1 km, 1e straat rechts naar Jehanster-Polleur. Na 1 km, 1e straat links altijd richting Jehanster-Polleur. 2Km rijden. Te Jehanster N640 oversteken en rechtdoor, voorbij de kerk komen en bewegwijzering volgen

Beschut, is onze tuin een kleine toevlucht om zich dagelijks te ontspannen. In het grasperk, mooi getekende kleine paden. Verschillende ruimtes en bloembedden vormen een evenwichtig geheel dat ertoe verleidt om door deze tuin te wandelen.

Vanuit Luik, over de E42, afrit 9. Aan het rondpunt eerste uitrit Rue d’Ardenne/N921 over 2 km. Links inslaan Rue de Huy/N643. Aan het rondpunt, eerste uitrit Rue de Hannut/N80. Na 4 km, links inslaan Rue de Wasseiges/N652. Na 4 km rechts inslaan Rue de la Brasserie.

Arabelle, een sterrenchef in Marchin, heeft een grote tuin die de moestuin van het restaurant is geworden. Samen met haar partner hebben ze een verbazingwekkende culinaire aanpak ontwikkeld in verbinding met het land en op de meest authentieke manier. De tuin nodigt uit tot ontspanning, met ruimtes voor kinderen en een zelfgemaakt tuinhuisje. De moestuin, die Arabelle al 13 jaar zelf verzorgt, is een echte blikvanger: het is een bron van culinaire inspiratie en een ideale plek voor gastronomische wandelingen dankzij de originele groenten, bloemen en kruiden.

Komende van Luik, N90 naar Huy. Sla linksaf richting CHR N641, bij de rotonde 2e afslag, vervolg N641 3,9 km. Sla rechtsaf naar de Chemin des Gueuses gedurende 1,4 km, sla dan lichtjes rechtsaf naar de Rue Bellery en vervolgens linksaf naar de Chemin de Bertrandfontaine.

Gelegen in de Condroz, aan de Hoyoux, biedt deze hellende en kronkelende tuin van 40 aar een half natuurlijk aspekt. De openingen en perspektieven omzoomd door talrijke bomen (berken en esdorens), struiken (beuken, spireas, kleine koniferen) en vaste planten (hemerokalis, hostas) nodigen uit tot wandelen. Een kleine vijver en een groentetuin vullen dit tafereel aan.

Vanuit Luik, de N63 richting Marche-en-Famenne en afrit Clavier. Aan Clavier-Station, richting Les Avins en daarna Havelange. Rechts inslaan, Rue de la Chapelle (er is er maar één) voor de brug over de Hoyoux. De tuin ligt rechts 100 m verder.

Parking Mélard


Gepassioneerd door tuinarchitektuur heeft Marie-Anne Morant haar tuin ontworpen door de verschillen van niveaau te versterken en te spelen met de perspektieven en kleuren. Al wandelend door de tuin ontdekt men de hoekjes die de verschillende sferen in scene zetten. De tuin is geschikt om te dromen door het uitzicht over het landschap, maar bijzonder voor de kinderen voor wie de verschillende spelen het geluk zijn voor groot en klein.

Geen bijzondere plant in deze tuin, maar wat een creativiteit!

Vanuit Luik de N3 richting Herve. In Fléron, aan het tweede rondpunt rechts richting Magnée. Na 700 m, aan het kruispunt, links inslaan. Aan de intrede van Magnée, 3 maal links.

Een 27 aar grote tuin natuurlijk van aspect met 70 japanse azaleas en azalea mollis, talrijke bomen, struiken en een collectie vaste planten. Kleurrijke bostuin met 3 vijvertjes langs een rivier. Deze zijn omringd met talrijke planten voor vochtige grond : etageprimula, hostas, gunnera, etc….
Autosnelweg E42 Verviers-Prüm, uitrit 11, richting Malmédy. Daarna richting Waimes. Aan het eerste rond punt in het dorp, rechtdoor op N632, dan eerste weg links langs de oude spoorweg. Parkeren in het dorp op ongeveer 200 m.

In de lengte uitgestrekte tuin van 12 aar. De beplantingen , verzorgd en harmonieus rond het huis , worden , hoe verder men gaat , natuurlijker en wilder. Een moestuin, een kleine plas met waterval en gezellige terrasjes vinden plaats in de tuin naast engelse rozen, clematieten, hostas, buxus

Autonelweg E42 Luik-Namen. Afrit 5 , Verlaine volgen.

Ik ben een 31 jaar oude tuin en was een weiland rond een es. Nu ben ik in 5 delen verdeeld: voor het huis, een klein gesloten tuin met vijver en gesnoeide buxus biedt een oase van rust. Achter het huis, een oppervlakte van +/- 50 aar biedt een uitzicht ontworpen naar gelang tijd en budget. Een boomgaard vervangt het grasveld voor schapen. Een grote groentetuin voedt mijn twee moedige tuinmannen. In het westerse gedeelte ligt een andere vijver die een wel verdiende rust biedt.
Route du Condroz (N63) Luik-Marche. Aan het rond punt « met Koeien »(‘Quatre Bras’), 1ste uitrit richting Dinant. Aan het volgende rond punt op 4.7km 1ste rechts richting Huy. Aan het volgende rond punt 1ste uitrit richting Outrelouxhe. Aan het volgende rond punt rechtdoor langs. ‘Les Gottes’, aan het rond punt 3de uitrit Rue des Gottes over 150m rechts Rue des Jonquières.

Tuin van 17 aar gedeeltelijk dalend, met bomen en bloemen, gestruktureerd voor het slenteren rond vijvertjes. Maples, zeldzame rozestruiken, veel varierende kleuren en geuren.

Vanuit Luik over de Route du Condroz (N 63), na het kruispunt te Boncelles, aan de verkeerslichten, links inslaan richting Méry, Hony en doorrijden op 3.5 km. Rechts inslaan Avenue du Midi, dan, na de spoorweg brug, links. Door de Ourthe vallei, over de brug van Méry en dan direct links door de Rue du Canal tot Hony.

Tuin van 30 aar in het historisch centrum van Eupen, achter het « Domein Loten », een oude boerderei uit 1700. De oude boomgaard werd door de huidige eigenaars gerenoveerd. Pastoorstuin, biomoestuin. Gepassioneerd door kruiden, deelt de eigenares graag haar kennis met de bezoekers.

Tijdens dit weekend stellen verschillende ambachtslieden hun voorwerpen tentoon in verband met de natuur en tuinen.

Wegwijzer: Autoweg E40 richting Aken, uitrit 38 (Eupen). De N67 volgen over 3 km. Aan het laatste rondpunt rechts inslaan in de Vervierser strasse. Na 150 m, aan het verkeerslicht, links inslaan in de Lascheterweg, en dan rechts over 1 km. Aan het einde van een helling, links inslaan in de Neustrasse. Na 250 m rechts parkeren in de parking Neustrasse. De tuin ligt op 100 m te voet (wegwijzers).

Ga naar boven